Sulina- Day 3

Final apoteotic. Cu posibilitate de continuare la Tulcea…

 

     Întristaţi peste măsura de faptul că întâlnirea cu sulinenii  se apropia de sfârşit,am intrat în a treia zi de formare.

    Dupa un mic dejun frugal,  am început să punem la cale cafeneaua publică şi teatrul labirint, metodele de educaţie non-formală pe care urma să le prezentăm partenerilor noştri locali.

    Sesiunea a debutat cu prezentarea programului Tineret în Acţiune şi a unor exemple de bună practică- proiectele implementate de EUdivers începând cu anul 2009 iar colegii noştri Florin Bouroş şi Adi Cernencu au completat prezentarea cu aplicaţia care a stat la baza proiectului „Tineri pro comunitate”.

    Cafeneaua publică a avut drept temă centrală “Tinerii şi comunitatea din Sulina” , pentru care am selectat 4 teme de discuţie : “Calendarul evenimentelor locale din oraşul Sulina şi posibilităţi de completare”, “Metode utile de petrecere a timpului liber pentru tinerii din Sulina”, “Idei de afaceri pentru tinerii din Sulina” şi “Modalităţi de atragere a autorităţilor din Sulina în activităţile tinerilor”.

    Cei 4 moderatori – Ella Andriol, Adi Cernencu ,Cosmin Epureanu şi Laurenţiu Halchin şi-au luat rolul în serios şi au consemnat opiniile noastre, pe care le-au sintetizat şi le-au prezentat la finalul întâlnirii.

    După o scurtă pauză (de masă) ne-am concentrat forţele pentru organizarea demonstraţiei de teatru labirint :am alcatuit replicile,am ales coloana sonora şi nu in ultimul rând,am ales actorii.

     La orele după-amiezii ne-am adunat din nou cu mic cu mare pentru a ne îndrepta spre mare,cu inima rănită,fiindcă trebuia să ne luam adio de la blânda plajă.

    Întorşi în tabăra,ne-am reîntâlnit pentru a face ultimele retuşuri teatrului labirint,după care am pornit procesul de pregatire al grătarului de adio.

    Zis şi făcut!La orele 19 am început să ne adunam pentru a ne distra pentru ultima data in Sulina,urmand ca în scurt timp să punem în scena mult asteptatul teatru labirint.

    Nerabdatori peste masura,am asteptat cu toţii să ne vină rândul la călătoria atemporală.

    Încropit în doar două ore,labirintul nostru a reuşit să fascineze.Tinerii sulineni au fost fermecaţi de această interesantă tehnică,dar la fel am fost şi noi,cei care l-am pregătit,totul ieşindu-ne nesperat de bine.

    După cum bine spune un vechi proverb latin : sfârşitul încoronează opera ! Am trăit pe pielea noastră aceste spuse,încheindu-ne glorios sejurul.

 

A consemnat   Oana Stan

 

, , ,

Cele mai noi Filme HD Romania.