COMUNICAT DE PRESĂ

Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) ediţia a treisprezecea a debutat luni, 12 mai 2014, sub coordonarea naţională a Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat. Peste 360 de activităţi cu, pentru şi despre voluntari vor fi organizate timp de 7 zile în 105 localităţi din 38 de judeţe şi capitală, de către 135 de parteneri locali – ONGuri, instituţii de învăţământ, autorităţi publice şi grupuri informale

La nivelul municipiului Tulcea , calendarul evenimentelor a fost constituit din activităţi iniţiate şi implementate într-un parteneriat local ce include : Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers), Consiliul Judeţean al Elevilor Tulcea, Organizaţia CELISEA, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Tulcea, Palatul Copiilor Tulcea ,Fundaţia Tineri pentru Tineri, Organizaţia Naţională Cercetaşii României – Centrul Local Lotus,EUROFAN, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Tulcea.

– Vineri, 16 mai 2014, Consiliul Judeţean al Elevilor, Palatul Copiilor Tulcea, Asociaţia Centrul European pentru Diversitate ,Organizaţia CELISEA, EUROFAN , Organizaţia Naţională Cercetaşii României – Centrul Local Lotus şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea au organizat în intervalul orar 19.00-20.00 o sesiune de jocuri pentru copiii din Piaţa Civică. Activitatea va începe cu o surpriză coregrafică, pregătită de voluntarii participanţi la acţiune.

– Sâmbătă, 17 mai 2014, Asociaţia Centrul European pentru Diversitate ,Organizaţia CELISEA şi Organizaţia Naţională Cercetaşii României – Centrul Local Lotus au organizat în intervalul orar 16.00- 17.30 , la sediul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Tulcea o vânătoare de comori pentru 20 de copii proveniţi de la Complexul de servicii familiale Tulcea.

– Duminică, 18 mai 2014 , în intervalul orar 13.00 – 15.00 , voluntarii Asociaţiei Centrul European pentru Diversitate au organizat o vizionare de film artistic pentru pensionarii de la Căminul pentru persoane vârstnice Sf. Nectarie din municipiul Tulcea

SNV este un eveniment naţional anual care are loc în fiecare primăvara în a treia săptămână a lunii mai, menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care acestea îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii pentru acesta şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor. Ediţia 2013 a evenimentului a mobilizat peste 12.000 de voluntari în toată ţara, care, prin implicarea în activităţi educaţionale, ecologice, sociale, artistice sau pentru sănătate, au adus bucurie pentru 48.000 de beneficiari diverşi. Ediţia de anul acesta s-a desfăşurat sub sloganul “Recreează-te prin voluntariat!”, pentru a reflecta faptul că voluntariatul ne transformă ca oameni şi ca societate şi, în acelaşi timp, ne oferă trăiri şi experienţe pozitive de viaţă.

Cele mai noi Filme HD Romania.