Povestea printului Kasim

Dupa cum va povesteam, colegii nostril mai mici din Casimcea au ales ca si modalitate de manifestare artistica dansul, punând în scenă de o manieră coregrafică, intercalată cu fragmente povestite, legenda prinţului Kasim, cel ce a dat numele satului şi comunei.

După ce s-au documentat temeinic la biblioteca şcolii , cei mici au completat sâmburele de adevăr cu câteva felii de imaginaţie. Prinţul turc Kasim, ce şi-a găsit sfârşitul înecat într-un râuşor învecinat , a avut parte de o poveste mult mai frumoasă, plăsmuită de imaginaţia copiilor- atras de o frumoasă româncă pe nume Maria, trăieşte o frumoasă poveste de dragoste întreruptă brutal de părinţii fetei, care nu doresc să îşi dea fiica iubită drept soţie unui străin. Tinerii aleg să îşi pună capăt zilelor,aruncându-se în râu. Moartea lor îi uneşte în durere pe săteni şi pe ostaşii prinţului, care înalţă împreună un loc de pomenire pentru cei doi îndrăgostiţi .

Premiera spectacolului a avut loc cu ocazia sfârşitului de an şcolar iar cei mici au decis să biseze şi de ziua comunei , în luna august .

942665_541727292540619_674194104_n

, ,

Cele mai noi Filme HD Romania.