Tulcea-esenţa diversităţii

Asociaţia Centrul European pentru Diversitate ( Centrul EU divers ) are deosebita onoare să anunţe lansarea oficială a broşurii bilingve „Tulcea – esenţa diversităţii”, realizată cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului Tulcea.

Tipărit în condiţii grafice deosebite, într-un număr de 1000 de exemplare, materialul documentar reuneşte în paginile sale informaţii despre grupuri etnice locale şi edificii cu importanţă culturală sau istorică din municipiul Tulcea.

Pornind de la informaţiile reunite în „Ghidul diversităţii etnice a municipiului Tulcea”, iniţiat de Andrei Luchici şi Veronica Ivanov, şi în broşura „Tulcea de ieri şi de azi”, realizată în anul 2010 de Lidia Vişan, echipa de proiect a sintetizat o cantitate mare de informaţii din dorinţa de a oferi o imagine succintă a oraşului nostru atât locuitorilor, cât şi turiştilor.

Redactată în limba română şi limba engleză, broşura include, de asemenea, un calendar anual al evenimentelor ce au devenit deja o tradiţie locală şi va fi distribuită gratuit instituţiilor publice , organizaţiilor minorităţilor etnice din municipiul Tulcea, agenţilor economici din domeniul turistic.

Conferinţa de lansare a avut loc sâmbătă, 31 mai 2014, la Casa Avramide din muncipiul Tulcea.Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale şi a beneficiat de prezenţa unui număr mare de reprezentanţi ai organizaţiilor etniilor tulcene .

Cele mai noi Filme HD Romania.