COMUNICAT DE PRESĂ

       Vineri, 23 august 2013, între orele 18.00-19.30 la Casa Avramide din municipiul Tulcea va avea loc spectacolul de teatru labirint „Serată la Avramide”, acţiune organizată  de Asociaţia Centrul European pentru Diversitate în parteneriat cu Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean  – Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea , în cadrul proiectului „Tineri pro comunitate”. Spectacolul va fi urmat de o dezbatere publică în incinta sălii de conferinţă a Casei Avramide.

       Proiectul „Tineri pro comunitate ”este implementat de Centrul EU divers în perioada 1 mai – 31 octombrie 2013 cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acţiune- Acţiunea 1.2 Iniţiative ale Tinerilor şi angrenează un număr de 30 de tineri din municipiul Tulcea Tulcea şi oraşul Sulina.

invitatie       Pentru a da o amploare mai mare demersului lor, la acest sfârşit de săptămână vor fi organizate evenimente duble în ambele oraşe : vineri, 23 august 2013 vor avea loc la Tulcea , la Casa Avramide demonstraţia de teatru labirint şi dezbaterea publică iar duminică, 25 august 2013, tinerii din Sulina vor organiza pe faleza din localitate expoziţia foto „Sulina prin ochii tinerilor” , urmată de o dezbatere la Casa de Cultură Sulina.

       În ceea ce priveşte evenimentul central din Tulcea, labirintul „Serată la Avramide” valorifică potenţialul istoric al imobilului , fiind realizat ca o veritabilă călătorie în timp în viaţa comunităţii tulcene de la 1900. Cu sprijinul d-nei Ligia Dima , conservator în cadrul ICEM Tulcea, echipa de voluntari liceeni a realizat o ficţiune atrăgătoare, desfăşurată în saloanele somptuoase ale domnului şi doamnei Alexe Avramide .

       Mulţumim încă o dată conducerii Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean   şi  Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, domnilor Florin Topoleanu şi Paul Tocanie precum şi  doamnei Ligia Dima pentru sprijinul acordat la realizarea evenimentului.    Datorită deschiderii de care au dat dovadă  a fost posibil ca un muzeu tulcean să fie deschis pentru a fi pusă în practică o iniţiativă a unui grup de liceeni iar acest fapt constituie un pas important în direcţia consolidării relaţiei dintre tineri şi reprezentanţii de marcă ai comunităţii noastre.

       Cu stimă,

ECHIPA EU DIVERS

 

 

 

 

 

 

, , ,

Cele mai noi Filme HD Romania.