Tulcea, 1903..

    Vineri, 28 august 2015, începând cu ora 19.00, va avea loc la Casa Avramide din municipiul Tulcea spectacolul de teatru stradal „Tulcea, 1903..”, organizat în cadrul proiectului  „Pro Tulcea, pro voluntariat !”, implementat de

afis proiect

afis proiect

  Asociația Centrul European pentru Diversitate (Centrul EU divers) cu sprijinul financiar acordat de Consiliul Local al Municipiul Tulcea , în baza prevederilor legii 350/2005 .

    Prima punere în scenă a unui spectacol inspirat de viaţa familiei Avramide a fost realizată de voluntarii EU divers în anul 2013, în cadrul proiectului „Tineri pro comunitate” finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în     Acţiune. Întrucât demersul a suscitat interesul tinerilor pentru istoria oraşului, a contribuit la dezvoltarea competenţelor lor artistice şi a determinat şi alte organizaţii non-guvernamentale să se implice în promovarea potenţialului cultural al Tulcei, s-a luat decizia ca spectacolul „Tulcea, 1903..” să fie replicat anual, în timpul sezonului turistic.
    Scenariul este îmbogăţit de la an la an cu noi personaje şi scene şi este inspirat de date biografice din istoria familiei lui Alexe Avramide dar şi de istoria oraşului nostru.
    Proiectul este implementat în perioada 1 iunie- 30 octombrie 2015.
    Potrivit obiectivelor asumate ale proiectului, 25 de tineri din municipiul Tulcea au beneficiat de instruire gratuită în luna iunie, în cadrul a 3 sesiuni de formare în management de proiect, teatru și animație stradală. Competențele dobândite în urma formării le-au permis să realizeze un eveniment local, care va valorifica metoda teatrului stradal. Imagini filmate în cadrul spectacolului, precum și un colaj de fotografii realizate în cadrul celor 3 ateliere și imagini reprezentative pentru Tulcea vor fi incluse într-un filmuleţ , care va fi prezentat la conferinta de presa finală organizată in luna octombrie. Valoarea grant-ului acordat de de UAT Tulcea este de 4500 lei, iar valoarea totală a proiectului este de 5000 de lei.

 

Cele mai noi Filme HD Romania.