COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 1 mai – 31 octombrie 2013 Asociaţia Centrul European pentru Diversitate implementează  proiectul „Tineri pro comunitate” cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acţiune.

Activităţile proiectului au angrenat  un număr de 37 de liceeni din municipiul Tulcea şi oraşul Sulina , care au participat la module de formare şi activităţi publice menite să le dezvolte competenţe şi aptitudini şi să stimuleze implicarea lor activă în viaţa comunităţii.

Potrivit calendarului proiectului, în perioada 6-8 septembrie 2013 , cei 37 de tineri din oraşele Sulina şi Tulcea care formează echipa de proiect şi grupul ţintă s-au reunit în municipiul Tulcea.

Cu sprijinul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Tulcea şi a Liceului Teoretic Grigore Moisil ,  voluntarii Centrului EUdivers au organizat  în cele 3 zile sesiuni de instruire în management de proiect, comunicare, animaţie educativă  şi au oferit colegilor de la Sulina ocazia să se familiarizeze cu metoda participativă „cafeneaua publică”. Agenda a inclus de asemenea o sesiune de dezbateri în cadrul căreia au fost identificate modalităţi de atragere a autorităţilor în activităţile tinerilor, idei de proiecte care să implice tineri din municipiu şi localităţile izolate geografic, obstacole în colaborarea dintre tineri.

În perioada următoare va fi realizat un material de prezentare a proiectului şi  se va da o formă finală unei strategii de lucru pe termen lung care vizează tinerii din Sulina şi Tulcea , ce va fi înaintată factorilor de decizie locali din cele două oraşe şi va fi prezentată în luna octombrie 2013 , în cadrul conferinţei de final a proiectului .

În luna iunie 2013 echipa de proiect s-a deplasat la Sulina pentru o primă întâlnire cu grupul ţintă , în cadrul căreia au fost prezentate metode de educaţie non-formală şi s-a stabilit modalitatea concretă de colaborare dintre tineri. Potrivit agendei asumate de cele două grupuri de tineri, în luna august în oraşele Sulina şi Tulcea au fost organizate o demostraţie de teatru labirint , o expoziţie foto şi două dezbateri publice.

, , ,

Cele mai noi Filme HD Romania.