Tulcea- Day 2

       Ziua a doua a început cu ciocolată caldă /ness/3 în 1, ca să avem energie pentru ce urma să se întâmple- un joc de echipă gen vânătoare de comori, cu vreo 4 sarcini trăsnite.

      4 a fost şi numărul echipelor care au intrat în joc  şi s-au călcat pe bombeuri în zona Casei Olteanu. Sarcinile ne-au oferit prilejul să aflăm hramul bisericii din Orăşelul Copilului (noroc cu domnul de la lumânări), să aflăm prenumele doamnei de la standul cu mezeluri din piaţă, să găsim şi să ne pozăm toată echipa cu o potaie (vie)  şi, mai ales, să ne manifestăm la maxim potenţialul poetic.

      Pentru că am avut de făurit o poezea de 4 versuri care să includă cuvintele “patent” şi “inexorabil”. Mai întât, trăiască DEX-ul de pe net (prietenii ştiu de ce !)şi în al doilea rând , trăiască cele 3 muze, că minunate creaţii ne-au ieşit ! Le cităm mai jos, fără să dăm numele autorilor (din motive obiective):

      Creaţie 1 : “Eşti un om inexorabil/Dur ca un patent/Eşti induplicabil/Ai un adevărat talent”.

      Creaţia 2: “Sunt un muncitor competent/Nu plec fără-al meu patent/Inexorabil mă descurc/În graţiile şefului urc.”

      Creaţia 3 : “Timpul azi e favorabil/Tata e inexorabil/Eu nu pot ieşi din casă/Căci patentul nu mă lasă.”

      Creaţia 4:”Cine ar fi crezut că sunt inexorabil?/Când nu sunt atent / Şi am în  mână un patent/Deşi totul e posibil. ”

      După triumful talentului, ne-am întors la drafturile de proiect, cărora le-am dat o formă prezentabilă- afiş şi discurs colectiv.

      Ana Stoean ne-a invitat să ne jucăm de-a familia de indieni, iar apoi ne-am prezentat în plen creaţiile colective – 3 idei de proiecte viabile care ar putea contribui la rezolvarea unor probleme identificate în oraşele noastre de provenienţă.

      După ce am prezentat şi ne-am aplaudat , Gya, Andrada, Ana Stoean şi Alexandra Dudari ne-au invitat la o cafenea publică, unde au fost prestabilite ca şi teme de discuţie :”Modalităţi de atragere a factorilor de decizie în activităţile tinerilor”, “Probleme ale comunităţii care pot fi rezolvate de tineri sau cu ajutorul tinerilor”, “Modalităţi de atragere a tinerilor în activităţi de voluntariat”, “Obstacole în colaborarea dintre tineri”. Concluziile au fost prezentate în plen şi vor fi structurate într-o strategie de lucru ce va fi comunicată şi factorilor de decizie din cele două oraşe- Tulcea şi Sulina.

 

 

 

 

, , ,

Cele mai noi Filme HD Romania.